Brand identity & webshop voor een groot­handel in dranken.

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

Anker Amsterdam Spirits is een groothandel in Amsterdam voor Spirits. Met een breed assortiment aan gedistilleerde dranken, bier, wijn en frisdrank in binnen- en buitenland richt Anker Amsterdam Spirits zich op (horeca) groothandels, retailorganisaties, bierbrouwers, supermarkten, slijterijen en nachtwinkels door heel Nederland. We hebben een e-commerce strategie en hun brand identity gedefinieerd wat vervolgens is uitgewerkt in nieuwe visuele identiteit.
Anker-brainstorm
Moodboard

over het project

Anker Amsterdam Spirits kwam oorspronkelijk alleen met de vraag voor een e-commerce platform. Ook bedrijven die zich voornamelijk richten op B2B, ontkomen niet aan digitalisering om bij te blijven ten opzichte van de concurrentie. Bij de eerste gesprekken werd al snel duidelijk dat er ook iets moest gebeuren aan de brand identity. Tot dan toe was daar nooit veel aandacht aan besteed. Er was geen duidelijke identiteit en er zat geen consistentie in de communicatiemiddelen.

Althans, er was geen sprake van een duidelijke identiteit naar de doelgroep. Intern was er wel degelijk sprake van een duidelijke bedrijfscultuur, en identiteit, tot zelfs op productniveau. Er werd alleen tot dusver niet veel mee gedaan. Om e-commerce tot een succes te maken is brand strategy cruciaal. Parallel aan de het e-commerce strategie traject zijn we dus een brand identity traject gestart.

Anker-Homepage-1
Amsterdam, bleek als één van de belangrijkste merkwaarden. De mensen, de manier van communiceren, een aantal producten hadden zelfs iets Amsterdams.
Anker-Homepage-3

Anker Spirits Amsterdam helpt ondernemers, door te adviseren op drankinkoop, cross- & upsell en het organiseren van evenementen of proeverijen, om als slijterij succesvoller te kunnen zijn.

PDP-page-2

AMSTERDAM

Amsterdam, bleek als één van de belangrijkste merkwaarden naar boven gekomen. De mensen, de manier van communiceren, een aantal producten hadden zelfs iets Amsterdams. Het zit immers ook in de bedrijfsnaam, dus zo gek is het niet. Dit zien we terug in de visuele identiteit, door kleurgebruik, tone-of-voice en het vernieuwde logo, wat geïnspireerd is op het wapen van Amsterdam in combinatie met de vormtaal zoals je die veel op dranketiketten ziet. De brand strategy heeft geleid tot een visuele identiteit die vertrouwd en bekend voelt in de drankenindustrie. Gebruikmakend van vormelementen zoals je die veel tegenkomt in deze wereld, gecombineerd met persoonlijke tone-of-voice en typografie is de basis gelegd voor een succesvolle digitale transformatie.

BRAND IDENTITY WORKSHOP​

Door middel van een brand identity workshop hebben we het merk Anker Amsterdam Sprits in kaart gebracht. Dat heeft geresulteerd in een nieuwe visuele identiteit, tone-of-voice en slogan. Tijdens deze sessies bleek nog een belangrijke waarde naar boven te komen die geïntegreerd is de e-commerce strategie. Anker Amsterdam Spirits is namelijk, door zijn omvang en de enorme hoeveelheid leveranciers en klanten die ze hebben, als geen ander op de hoogte van de laatste trends op het gebied van dranken. Anker helpt ondernemers, door te adviseren op drankinkoop, cross- & upsell en het organiseren van evenementen of proeverijen, om als slijterij succesvoller te kunnen zijn.
Project in opdracht van Osudio.
Anker-logo
Anker-businesscard

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE GRAAG SAMENWERKEN? NEEM CONTACT MET ME OP.​

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278