Design sprint & visual design voor BYK product website.

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

BYK is een toonaangevende wereldwijde leverancier van innovatieve additieven. BYK-additieven verbeteren onder andere krasvastheid, oppervlakteglans, sterkte, vloeigedrag of eigenschappen als UV- en lichtstabiliteit of vlamvertragend vermogen van allerlei soorten coatings en materialen zoals bijvoorbeeld autolakken, architecturale coatings, lijm, plastic, en huishoudproducten.
byk-brainstorm-1
byk-wireframe

over het project

BYK additives is wereldleider op het gebied van innovatieve additieven. De portfolio en de verschillende categorieën is zo uitgebreid dat het online een enorme uitdaging is om overzicht te krijgen. BYK is een toegankelijk bedrijf, klanten hebben direct telefonisch contact om advies in te winnen. De wens van BYK additives is om deze adviserende en helpende rol ook online door te zetten.

De producten van BYK komt iedereen tegen in het dagelijks leven. Van de lak op uw auto tot de zeep waar de afwas mee gedaan wordt. De beleving van wat BYK toevoegt aan ons dagelijks leven was een aspect wat als belangrijke toevoeging werd gezien op de product website. Voor klanten is het interessant om te zien in welke categorieën BYK werkzaam is. Dit zorgt voor meer vertrouwen en loyaliteit in het merk. Een goede branding is niet alleen belangrijk voor de klanten, maar heeft ook als doel het promoten van de organisatie aan (toekomstige) medewerkers als voorkeurswerkgever. Medewerkers van BYK zijn bijzonder trots op, en loyaal aan het merk BYK.

byk-webdesign-1
Na een week tijd kon er een design gepresenteerd worden met een betere oplossing voor het categoriseren van producten.
byk-webdesign-2
byk-webdesign-5

aanpak

We besloten het project te starten met een design sprint om te zien waar de quick-wins zaten op het gebied van product search, usability en brand awareness. Bij BYK worden wel tot 1.000 samples per dag besteld. Er viel veel te verbeteren aan de usability van het zoeken naar het juiste product. Per productcategorie zijn er soms wel tot 150 producten beschikbaar. Deze verkennende design fase hebben we aangegrepen om elementen van brand storytelling toe te voegen om meer emotie toe te voegen en het merk uit de toch klinische wereld van chemie te halen.

Design sprint

In een 5-daagse design sprint hebben we met 2 designers, een brand designer en een UX-designer, een aantal schermen een UX-design en een visual design uitgewerkt waarbij we dagelijks rapporteerde aan de product-owner bij BYK. Dit was een succesvol traject, gezien het feit dat de opdrachtgever nauw betrokken was bij het proces en feedback snel verwerkt kon worden. Na een week tijd kon er een UX- & visual design gepresenteerd worden met een betere oplossing voor het categoriseren van producten en een visual identity die veel meer aansloot bij de BYK-identiteit.
Project in opdracht van Osudio.
byk-brainstorm-3
byk-brainstorm-2

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE GRAAG SAMENWERKEN? NEEM CONTACT MET ME OP.​

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278