Visuele identiteit & design system voor communica­tie museum.

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

In het Museum voor communicatie in Den Haag worden mensen bij elkaar gebracht om te onderzoeken en te bespreken hoe we allemaal met elkaar communiceren in allerlei media. Door een reis door het museum te maken, kom je op een speelse manier in aanraking met allerlei media, nieuw en oud. Zo draagt het museum bij aan een open en vrije samenleving waar wederzijds begrip, aandacht, contact, betrouwbaarheid, toegankelijkheid en persvrijheid kernwaarden zijn.
COMM-cards

over het project

Museum voor communicatie was een traditioneel museum (voorheen PTT-museum) over de historie van communicatie en de technische werking van communicatiemiddelen. De bezoekersaantallen liepen terug, waarop besloten werd een nieuwe koers te gaan varen. Het museum richt zich nu op de invloed van communicatie in alle media. De focus wordt gelegd op het leven in de media. Het museum behandeld thema’s zoals persvrijheid, demonstraties en fake news.

Door deze transformatie was er ook behoefte aan een nieuwe visuele identiteit en design system voor al de te ontwikkelen middelen. Bovendien was de naam veranderd van Museum voor communicatie naar COMM. De identiteit moest vanaf de grond af opnieuw opgebouwd worden. Het museum richt zich nu op een nieuwe veel jongere doelgroep. De nieuwe sociale media spelen een belangrijke rol in het leven van de jongeren maar ook in het verspreiden van informatie.

COMM-cards-2
Communicatie is als uitgangspunt voor het concept gebruikt. Communicatie is een activiteit waarbij we betekenissen uitwisselen door op elkaars signalen te reageren.
COMM-banner
Het museum richt zich nu op een nieuwe veel jongere doelgroep. De nieuwe sociale media spelen een belangrijke rol in het leven van de jongeren maar ook in het verspreiden van informatie.
COMM-website

Design system

Er is een design system ontwikkeld waarin alle elementen van de visuele identiteit zoals het logo, het vormgebruik, de kleuren en de fotografie zijn vastgelegd. Doordat iedereen in de basis dezelfde bouwstenen gebruikt, ontstaat consistentie in alle communicatie uitingen wat leidt tot merk bekendheid & bewustzijn.

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE GRAAG SAMENWERKEN? NEEM CONTACT MET ME OP.​

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278