Visuele identiteit & design system voor NEP broadcast services.

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

NEP broadcast services is de internationale toonaangevende outsourcing-partner op het gebied van televisie- en internetregistratie voor publieke en commerciële omroepen. Van de Oscars tot de Olympische Spelen, NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en zichtbaar te maken voor een wereldwijd publiek.
NEP-vlag-2

over het project

NEP broadcast services, voorheen Dutchview. Dutchview is in 2016 overgenomen door NEP worldwide. NEP kwam bij MASBECK met de vraag voor een re-design van de visuele identiteit. De toenmalige identiteit was verouderd, en bovendien werd het logo in onderkastletters geschreven wat in Nederland te veel de associatie met het Nederlandse woord “nep”, had.

NEP is een sterk wereldwijd merk. Er was op dat moment nog geen duidelijke visuele identiteit die zorg draagt voor herkenbaarheid op alle communicatie uitingen. Er was een logo en er waren een paar kleuren. Om meer consistentie te creëren is er een overkoepelend design system ontwikkeld. Hierin staan richtlijnen voor vorm, typografie, kleur, iconen, grids en fotografie.

Een duidelijke visuele identiteit zorgt voor herkenbaarheid op alle communicatie uitingen.
NEP-OBV-portrait
NEP-businesscard

visuele identiteit

Een duidelijke visuele identiteit zorgt voor eenheid en herkenbaarheid in de vele middelen die door de organisatie ontwikkeld worden. Van vlaggen tot het autopark tot interne communicatie als presentaties en bewegwijzering.

Alles bij NEP draait om registratie en het uiteindelijk uitzenden daarvan. Dat is gebruikt als thema voor de visuele identiteit. Het logo waar al een waaiervorm in zat, wat symbool staat voor het uitzenden van de registraties, tezamen met de kleuren, die weer symbool staat voor de kleurrijke industrie zowel in beeld als diversiteit, hebben we gebruikt voor de huidige vormtaal.

Hierdoor is een kleurrijke visuele identiteit ontstaan wat past binnen het imago van de broadcast industrie.

NEP
VAN-2

design system

De vorm van het logo is doorgevoerd in de vormtaal wat zorgt voor consistentie. Er is een design sytem ontwikkeld waarin alle elementen van de visuele identiteit zoals het logo, het vormgebruik, de kleuren zijn vastgelegd. Doordat iedereen in de basis dezelfde bouwstenen gebruikt, ontstaat consistentie in alle communicatie uitingen wat leidt tot merk bekendheid & bewustzijn.

HEB JE EEN VRAAG OF WIL JE GRAAG SAMENWERKEN? NEEM CONTACT MET ME OP.​

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278