E‑commerce strategie

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

Dat je als onderneming niet meer om e‑commerce heen kan is inmiddels wel duidelijk. Meer dan 25 jaar geleden zijn bedrijven begonnen met spullen online te verkopen. De introductie van de iPhone in 2007 heeft vervolgens voor een revolutie gezorgd in het online shoppen. Het was daarvoor ondenkbaar dat een hele winkelstraat, nee, de hele wereld aan shop mogelijkheid in je broekzak zou passen. Het gedrag van de klant is daarbij net zo snel veranderd. Het maakt klanten niet meer uit of ze nou digitaal of fysiek met je winkel in contact staan.
customer-experience-square
Door het enorme aanbod zijn klanten kritischer geworden. Ervaring en service zijn belangrijke factoren geworden. De grens tussen digitale en fysieke ervaringen is verdwenen.

e‑commerce competenties

digitale en fysieke ervaringen

Door het enorme aanbod zijn klanten kritischer geworden. Ervaring en service zijn belangrijke factoren geworden. De grens tussen digitale en fysieke ervaringen is verdwenen. Het gaat er echt om klanten de gewenste ervaring te bieden, ongeacht waar, waarom, wanneer, wat en hoe ze winkelen en betrokken zijn bij uw merk.

Ze kunnen hun shopping journey beginnen op sociale media en het vervolgens kopen in de winkel. Of ze kopen ’s avonds iets tussen het netflixen door en laten het de volgende dag op het werk bezorgen. De shopping journey moet goed zijn en de ervaring moet zo zijn zoals ze het van het merk gewend zijn. Of beter nog, ze moeten aangenaam verrast worden. Op die manier wordt er brand loyalty opgebouwd. Met als gevolg meer terugkerende klanten.

“The reason it seems that price is all your customers care about is that you have’t given them anything else to care about. In the long term people do not buy goods & services. They buy relations, story and magic.”

Seth Godin, Author & Entrepreneur.

branded content

Maar hoe doe je dat? De oplossing daarvoor is branded e-commerce. Veel online shops zien er hetzelfde uit. Dezelfde productpagina’s, zelfde categoriepagina’s, soms zelfs dezelfde producten. Hoe komt dat? E-commerce maakt vaak gebruik van standaard pagina’s die al voorgeprogrammeerd zijn. Er hoeven alleen nog maar producten ingezet worden. Wil je als merk concurreren en opvallen, dan zal je iets extra’s moeten doen.

Je zal de e-commerce shop en de hele customer journey moeten laden met branded content. Dat ondersteunt de waarde van het merk. Het zorgt voor herkenning en het zorgt voor vertrouwen. Bovendien wordt het voor een klant veel leuker om op jouw site een product te kopen.

Creëer toegevoegde waarde

Het mooie van e-commerce is dat je continu kan blijven leren van je klanten. Daardoor kan je blijven verbeteren. Het is nu veel makkelijker, door middel van de huidige technologie, om met je klant in contact te blijven.

Daarmee kunnen we ervaringen creëren en oplossingen bieden waarmee de klant aangenaam verrast wordt. Hoe? Door gebruik te maken van de unieke sterke punten van het merk die waarde toevoegen aan de klant, gecombineerd met de mogelijkheden die e-commerce biedt.

HEB IK JE NIEUWSGIERIG GEMAAKT EN WIL JE MEER WETEN OVER E-COMMERCE STRATEGIE? NEEM CONTACT MET ME OP.​

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278