MERK­STRATEGIE

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

Een goede merkstrategie is een plan om op termijn een succesvol merk te worden. Gecombineerd met de componenten van de identiteit en persoonlijkheid van uw bedrijf wat het identificeerbaar maakt. Een goed gedefinieerde en uitgevoerde merkstrategie heeft invloed op alle aspecten van een bedrijf en houdt rechtstreeks verband met de behoeften, emoties en competitieve omgevingen van de klant.
merkstrategie-small
Een goede merkstrategie maakt gebruik van de merkidentiteit en laadt dat op alle kanalen waar de klant aanwezig is met een verhaal dat beklijft bij de klant.
Vaak zie je dat bedrijven helemaal niet of te weinig aandacht hebben besteed aan hun merk. De gehele communicatie is onsamenhangend. Je verkoopt een product of dienst, en je communiceert dat op de media waarbij je denkt dat die voor jou het beste werkt. Advertentiebudgetten worden gebruikt om producten en diensten aan te bieden. Puur winst gedreven communicatie, wat een kortetermijnoplossing is.

Storytelling

Met een merk geladen boodschap bouw je een lange termijn relatie op met je klanten. Een merk geladen boodschap maakt gebruik van storytelling. Een verhaal (een story) is voor ons brein makkelijker te onthouden, interessanter en een logischere manier om kennis te verwerken. Bovendien hebben verhalen een emotionele waarde en zijn ze makkelijk door te vertellen.

Contactmomenten & verkoopkanalen

Omdat de contactmomenten en verkoopkanalen met de klant vooral online de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen, is het nog belangrijker geworden om een duidelijk merkstrategie te hebben. Jouw klant wordt overspoeld met media. Hoe krijg je nou de aandacht van de klant die je wilt. Bovendien moet de perceptie, de ervaring en de verwachting overal overeenkomen. Je kan een fantastisch ontworpen of goed werkend product of dienst hebben, maar als je e-commerce website of online marketing dat niet is, bouw je geen vertrouwen op bij je klant.

Ben ik een merk dan?

Ja, je bent een merk. Eigenlijk is elk persoon en dus ook elk bedrijf een merk. Een merk definieert je identiteit. Welke waarden heb je en wat is je karakter en persoonlijkheid. Even voor de duidelijkheid, een van de grootste misvattingen over merken; je merk is niet je product, je logo, je website of je naam. Een merk is veel meer dan dat. Je merk is je reputatie die je hebt bij je klanten. Zoals Jeff Bezos van Amazon eens zei; “A brand for a company is like a reputation for a person. You earn reputation by doing hard things well.”
A brand is the set of expectations, memories, stories and relationships that, taken together, account for a consumer’s decision to choose one product or service over another.
Seth Godin, Marketing and leadership expert, best-selling author.
Een goede merkstrategie maakt gebruik van de merkidentiteit en laadt dat op alle kanalen waar de klant aanwezig is met een verhaal dat beklijft bij de klant. Als merk heb je als doel dat je klant een emotionele connectie maakt met je merk. Je klanten zijn meer geneigd je product of dienst te kopen als ze er een emotionele band mee hebben. Een merk wil verbinding maken met mensen, en mensen zijn emotionele wezens.

Vertrouwen & geloofwaardigheid

Een goede merkstrategie maakt de communicatie met uw klanten niet alleen duidelijk en consistent, maar onderscheidt je ook van de concurrentie. Dat noemen we ook wel merkpositionering. Een goede merkstrategie bouwt ook vertrouwen en geloofwaardigheid op, verhoogt de effectiviteit en kwaliteit van alle marketing activiteiten en dient als inspiratie voor zowel klanten als werknemers.

Ik heb tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen en onderhouden van merken. Dit gaat van het definiëren van de identiteit tot de uitvoering met alle design-elementen in het visual design en de communicatiestrategie.

Ook faciliteer ik meerdere workshops waaronder de “brand identity” workshop. In deze workshop definiëren we de basis van het merk. Dit vormt de basis voor al je merkelementen die samen het merkimago creëren.

WIL JE MEER WETEN OVER MERKSTRATEGIE? NEEM CONTACT MET ME OP.​

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278