User Experience (UX) design

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

User Experience (UX) design is een designproces om producten te maken die zinvolle en geweldige ervaringen bieden aan zijn gebruikers. Dit omvat een aantal disciplines zoals, user interface (UI) design, usability, accessibility, information architecture, inclusief aspecten van brand identity en visual design
customer-experience-square

Voor elke klant is een aankoopreis een holistische interactie met uw organisatie, één ervaring in plaats van een verzameling individuele ervaringen.

UX-ontwerp is het proces van het ontwerpen van (digitale of fysieke) producten die nuttig, gebruiksvriendelijk en prettig zijn om mee te werken. Het gaat erom de ervaring die mensen hebben tijdens hun interactie met uw product of service te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze waarde vinden in wat u aanbiedt.

Een UX-ontwerper houdt zich bezig met het hele proces, inclusief aspecten van branding, ontwerp, bruikbaarheid en functie. Het is een verhaal dat begint voordat het apparaat zelfs maar in handen is van de gebruiker.

“Geen enkel product is een eiland. Een product is meer dan het product. Het is een samenhangende, geïntegreerde reeks ervaringen. Denk na over alle fasen van een product of dienst – van de eerste bedoelingen tot de laatste beschouwingen, van het eerste gebruik tot hulp, service en onderhoud. Zorg ervoor dat ze allemaal naadloos samenwerken.”
Don Norman, uitvinder van de term “User Experience Design”
UX-ontwerpers richten zich niet alleen op het maken van producten die bruikbaar zijn; we concentreren ons ook op andere aspecten van de gebruikerservaring, zoals plezier, efficiëntie en fun. Een goede gebruikerservaring is er een die voldoet aan de behoeften van een bepaalde gebruiker, in de specifieke context waarin hij zich op dat moment bevindt. De interactie moet kloppen bij de hele gebruikservaring en identiteit van de organisatie.

historie van user experience design

Een klein beetje historie: In de jaren zeventig begon het tijdperk van personal computers, waarbij psychologen en ingenieurs samenwerkten om zich te concentreren op de gebruikerservaring.

In 1984 werd de eerste pc van Apple voor het grote publiek met een grafische gebruikersinterface uitgebracht. Sindsdien is Apple een echte vernieuwer van gebruikerservaring geweest, van de eerste iPod in 2001 tot de iPhone in 2007. De techgigant had zelfs een handje bij het bedenken van de term User Experience (UX) design.

Donald Norman, een cognitief wetenschapper, kwam begin jaren ’90 bij het team van Apple als User Experience Architect, waarmee hij de eerste persoon was die UX in zijn functie had. Hij bedacht de term ‘user experience design’ als een manier om alles wat UX is te omvatten. Zoals hij uitlegt: “Ik wilde alle aspecten van iemands ervaring behandelen, inclusief industrieel ontwerp, grafische afbeeldingen, de interface, en de fysieke interactie.”

MASBECK heeft tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen en onderhouden van visual & UX design en brand identities. Designs worden altijd gemaakt met het oog op de klant. Form-follows-function en niet andersom.

HEB ik JE NIEUWSGIERIG GEMAAKT EN WIL JE MEER WETEN OVER USER EXPERIENCE (UX) DESIGN? NEEM CONTACT MET me OP.

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278