Value proposition

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

Een value proposition is een verklaring die duidelijke, meetbare en aantoonbare voordelen benoemd die klanten krijgen bij het kopen van een bepaald product of een bepaalde dienst. Hoe creëer je producten en services waar behoefte aan is. Wat voor waarde voeg je toe, wat is je relatie, wat voor activiteiten ontplooi je en welke kanalen gebruik je allemaal om in contact te komen met je klant. Dit zijn allemaal aspecten die aan bod komen bij het maken van een value proposition canvas.
value-proposition-small
Zorg ervoor dat je vanuit de klant blijft denken bij het identificeren van de wensen en behoeften. Misschien is wat jij denkt belangrijk te vinden niet het probleem wat de klant op wil lossen.

Het value proposition canvas

Het value propostion canvas heeft 2 kanten. Jouw bedrijf, het businessprofiel met de producten en of services, aan de ene kant en jouw klant, het klantprofiel, waarin de wensen en behoeften van de klant worden omschreven, aan de andere kant.

Zoals gezegd, met het klantprofiel beschrijven we de klant en zijn wensen en behoeften. Welke voordelen de klant ervaart en de problemen of obstakels die de klant daarbij tegenkomt. Het klantprofiel beschrijft een specifieke klant in jouw businessmodel. Het kan zijn dat er meerdere soorten klanten zijn, bijvoorbeeld een business-to-business en een business-to-consumer klant. Er moet dan voor elke specifieke klant een apart canvas gemaakt worden.

Zorg ervoor dat je vanuit de klant blijft denken bij het beschrijven van de wensen en behoeften. Misschien is wat jij denkt dat belangrijk is toch niet het probleem wat de klant op wil lossen. Het kan goed zijn om voorafgaand aan het invullen van het canvas een aantal klanten te interviewen.

Your customers are the judge, jury, and executioner of your value proposition. They will be merciless if you don’t find fit.

Alex Osterwalder, Co-founder of Strategyzer

Bij het businessprofiel brengen we alle producten en services van de organisatie in kaart. Zowel bestaande als mogelijk nieuwe producten en services. Dit is juist de waarde van deze exercitie. Hoe kunnen we in de toekomst de klant nog beter bedienen. Welke producten of services kunnen we nog bedenken waarbij we de klant nog beter aan onze business kunnen koppelen. Welke problemen of obstakels kunnen we wegnemen en wat voor extra waarden kunnen we nog toevoegen.

Als designer & merkstrateeg faciliteer ik meerdere workshops waaronder de value propostion workshop. Ik help je op een creatieve manier om tot nieuwe oplossingen te komen. Of om een beter beeld van jouw klant te krijgen. Workshops zijn een manier om in een korte tijd veel te leren of inzicht te krijgen. Deze workshops worden bij voorkeur gegeven op een informele locatie. Een informele locatie die creativiteit bevorderd. Bij een workshop is het belangrijk om vrij te kunnen denken, alle ideeën zijn goed. Op die manier ontstaan de beste oplossingen.

HEB ik JE NIEUWSGIERIG GEMAAKT EN WIL JE MEER WETEN OVER VALUE PROPOSITION? NEEM CONTACT MET me OP.

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278