Visual design

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

Het visual design of de visuele identiteit is een van de uitingen van de brand identity. De visuele kenmerken die een merk gebruikt om zijn visuele identiteit te creëren, moeten met zorg worden geformuleerd om de kern van de brand identity van het merk snel en duidelijk over te brengen. Het is de visuele identiteit, gecombineerd met de tone-of-voice van het merk, waarmee mensen in de eerste plaats in contact komen, dus het is belangrijk dat ze in elkaars verlengde liggen.
visual-design-small
Visual design beïnvloedt de efficiëntie, effectiviteit en het karakter van communicatie-ervaringen.

Eerste interactie

Het visual design is bijna altijd de eerste interactie die aangegaan wordt met de klant. En aangezien de eerste indruk vaak de belangrijkste is, kan je je voorstellen dat het visual design heel duidelijk moet communiceren waar je voor staat.
Stel je voor je loopt in een drukke stad, op zoek naar een rustige plek om je gedachten te ordenen voor een sollicitatiegesprek in dezelfde buurt. De straat is typerend voor elke grote stad: een overvloed aan borden, felle kleuren, afbeeldingen en activiteiten die allemaal om uw aandacht strijden. Een eenvoudige zwarte luifel met witte letters die “espresso” aanduiden, valt op en belooft een onderbreking van de chaos van de stad. Je stapt door de winkeldeur naar binnen. Op de toonbank zie je een menu met opties. Je communiceert met een aangename bediende die je selectie efficiënt aan een barista doorgeeft, je haalt je drankje aan de andere kant van de toonbank op. Je vindt een comfortabele stoel in een rustige hoek. Je zegt tegen jezelf dat als je de baan krijgt, dit een plek is om meer tijd door te brengen.

De interactie met de coffeeshop is een ervaring gevormd door visual design & brand identity, de fysieke kenmerken van de winkel, de training van het personeel zorgen voor resultaten die passen bij uw verwachting. De ervaring bestaat uit een opeenvolging van gebeurtenissen die een logisch gevolg zijn van je eerste indruk die je van de buitenkant kreeg. Visual design beïnvloedt de efficiëntie, effectiviteit en het karakter van communicatie-ervaringen.

Visuele interactie

Deze interactie noemen we ook wel “touchpoints in de customer journey”. Het is als het ware een reis die de klant heeft doorgemaakt om zijn doel te bereiken. Dit is natuurlijk een hele simpele reis. Maar stel nou voor, je wil online iets kopen. Het aanbod is daar nog vele male groter dan in een drukke winkelstraat. Kan je voortellen hoe belangrijk het is om goed en duidelijk te communiceren waar je voor staat. En om je te onderscheiden van de massa. Je krijgt vaak maar één kans.

Ervaring begrijpen

Wat is een ervaring? Worden we niet elk uur dat we wakker zijn ondergedompeld in ervaring? En wat heeft communicatie-ontwerp te maken met het begrijpen van beleving? De visuele identiteit communiceert een ervaring of beleving. Visual design zorgt ervoor dat de juiste informatie met de klant wordt gedeeld. Meestal valt er heel veel informatie te delen, maar de klant is maar in staat om enkele indrukken op te doen in korte tijd.

Grafisch ontwerp

De visuele componenten, het grafisch ontwerp, van een goede brand identity dragen bij aan het verhaal van een bedrijf of organisatie en de relaties die het in de loop van de tijd met klanten hoopt aan te gaan. Symbolen, kleuren en lettertypen zijn niet het merk. De waarde van het visual design zit in het verhaal dat de merkelementen beschrijven en leveren als daadwerkelijke ervaring. Het merk is het verhaal dat mensen opbouwen door hun interacties met de communicatie, producten, omgevingen en diensten van de organisatie, die allemaal zijn ontworpen als ervaringen.

HEB ik JE NIEUWSGIERIG GEMAAKT EN WIL JE MEER WETEN OVER VISUAL DESIGN? NEEM CONTACT MET me OP.

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278