Web­design

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN

MASBECK – STRATEGY, BRANDING & DIGITAL DESIGN.

Elk bedrijf of merk heeft een website. Ik noem het ook wel de digitale flagshipstore van een merk of bedrijf. Het is misschien wel het belangrijkste portal om te communiceren met je doelgroep. Iedereen heeft er immers toegang toe, waar ze ook zijn. Of wanneer ze maar willen. Daarom is het belangrijk dat je duidelijk je product, dienst of boodschap communiceert.
visual-design-small
Wat is het doel van je product of dienst en welk probleem ga je oplossen voor jouw doelgroep. Het belangrijkste doel van je website is immers dat jouw klant besluit om een product of dienst bij jou af te nemen.

webdesign

Webdesign is in eerste instantie het vormgeven van websites. Maar dit is een erg breed begrip. Het ontwerpen van websites omvat bijvoorbeeld het visual design, wat weer zijn oorsprong vindt in de brand identity, maar ook het user experience (UX) design, het functioneel ontwerp, wat er weer voor zorgt dat jouw klant de juiste informatie weet te vinden of een product kan kopen zonder dat dat tot frustratie leidt.

Het webdesign is net als het visual design bijna altijd de eerste interactie die aangegaan wordt met de klant. En aangezien de eerste indruk vaak de belangrijkste is, kan je je voorstellen dat het design heel duidelijk moet communiceren waar je voor staat. Wat is het doel van je product of dienst en welk probleem ga je oplossen voor jouw doelgroep. Het belangrijkste doel van je website is immers dat jouw klant besluit om een product of dienst bij jou af te nemen.

“The average attention span of an internet user has decreased from 12 to 8 seconds. A goldfish, at 9 seconds, has a longer attention span than the average internet user. You must deliver the content to the audience in the shortest amount of time possible. Otherwise, you risk having a high bounce rate and the potential customer leaving to get what they need elsewhere.”
True fun facts from the internet.

responsive design

Dat webdesign echt een aparte discipline is heeft te maken met de verschillende formaten waarop jouw website bekeken wordt. Het schermformaat van een telefoon is bijvoorbeeld heel anders dan van je laptop. Op elk beeldscherm formaat en verhouding moet de website goed werken. We noemen dat ook wel “responsive design”. Wat zoveel betekend dat jouw website zich aanpast aan het schermformaat waarop je de website bezoekt en de benodigde minimale informatie toont. Dit aspect wordt meegenomen in het user experience (UX) design van de website. Op een telefoonscherm kan je immers veel minder informatie kwijt dan op een laptop- of desktopscherm.

Responsive design is een term die nog niet zo lang bestaat. Maar is een belangrijk onderdeel geworden van het brand identity design. Het tonen van het logo op een klein telefoonscherm vraagt soms een aanpassing aan het oorspronkelijke ontwerp. Als in Google search images op “responsive logos” zoekt zie je een aantal mooie voorbeelden van o.a. Walt Disney, Coca Cola en Heineken.

WIL JE MEER WETEN OVER webdesign? NEEM CONTACT MET me OP.

Door op de verzend knop te klikken, ga je akkoord met de privacy policy.

Liever even praten?
Bellen kan natuurlijk ook!
T. +31 6 248 15 278